Składniki:
- 1 kg serka homogenizowanego
- 3 jajka
- 1 czubata szklanka cukru pudru
- 3 łyżki żelatyny
- 1 galaretka brzoskwiniowa
- 1 opakowanie biszkoptów
- 1 puszka brzoskwiń
- winogrona jasne i ciemne
Wykonanie:
Żelatynę rozpuszczamy w 1/2 szklanki wrzącej wody. Żółtka ucieramy z cukrem pudrem i mieszamy z serkiem i żelatyną. Dodajemy ubite na sztywną pianę białka. Biszkoptami wyłożoną tortownicę zalewamy do połowy masą serową. Układamy osączone połówki brzoskwiń, zostawiając 2~3 do dekoracji. Wylewamy pozostałą masę serową i układamy na niej winogrona i brzoskwinie.Chłodzimy. Zalewamy wystudzoną galaretką, rozpuszczoną w 1 szklance wody.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz