Składniki:
- 25 dag wiórków kokosowych
- 1/2 szklanki cukru
- 2 jajka
- 5 dag masła
- 4 łyżki mąki pszennej
- 5 dag gorzkiej czekolady drobno posiekanej
- 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej
Wykonanie:
Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy rozpuszczone i schłodzone masło, ubijamy. Dodajemy wiórki, mąkę i sodę. Lekko mieszamy i dodajemy pokrojoną czekoladę. Mieszamy do połączenia składników. Za pomocą łyżki nakładamy ciastka na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Możemy ręcznie nadać kształt, formując kulki i lekko je przycisnąć. Pieczemy w temp. ok 180 stopni, przez ok 12 do 15 minut, aż ciastka nabiorą złotego koloru.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz