piątek, 22 maja 2015

Kokosanki z gorzką czekoladą




Składniki:


  • 25 dag wiórków kokosowych
  • 1/2 szklanki cukru
  • 2 jajka
  • 5 dag masła
  • 4 łyżki mąki pszennej
  • 5 dag gorzkiej czekolady drobno posiekanej
  • 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej


Wykonanie:


Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy rozpuszczone i schłodzone masło, ubijamy. Dodajemy wiórki, mąkę i sodę. Lekko mieszamy i dodajemy pokrojoną czekoladę. Mieszamy do połączenia składników. Za pomocą łyżki nakładamy ciastka na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Możemy ręcznie nadać kształt, formując kulki i lekko je przycisnąć. Pieczemy w temp. ok 180 stopni, przez ok 12 do 15 minut, aż ciastka nabiorą złotego koloru.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz