Składniki:
- 4 jajka
- 1 szklanka cukru
- 3/4 szklanki śmietany 18%
- 3/4 szklanki oleju
- 3 szklanki mąki pszennej
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- wiśnie z kompotu odsączone bez pestek
Kruszonka:
- 3 duże łyżki masła 82%
- 3 łyżeczki cukru
- 5 łyżek mąki pszennej
- 10 dag wiórków kokosowych
Wykonanie:
Wszystkie składniki w kolejności podanej w przepisie kładziemy do miski i miksujemy ok. 5 minut. Ciasto wykładamy na wyłożoną papierem standardową blachę. Kładziemy przygotowane wiśnie i posypujemy kruszonką zagniecioną z podanych składników. Ciasto kładziemy do piekarnika nagrzanego do temperatury 50 stopni i wtedy zwiększamy do 170 stopni. Pieczemy ok 50 minut do tzw. suchego patyczka.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz