Składniki:
- 4 duże serki waniliowe Danio
- 4 galaretki cytrynowe
- 2 galaretki wiśniowe
- dowolne owoce np.maliny i borówki amerykańskie
Wykonanie:
Galaretki cytrynowe rozpuszczamy w dwóch szklankach wrzącej wody i odstawiamy do wystudzenia. Wiśniowe galaretki też rozpuszczamy w dwóch szklankach wrzącej wody. Serki Danio przekładamy do większej miski i miksujemy z cytrynowymi galaretkami do póki nie pojawią się pęcherzyki powietrza. Połowę masy serowej przelewamy na wysmarowaną i wyłożoną folią spożywczą standardową blachę. Wykładamy połowę owoców i zalewamy drugą częścią masy serowej. Na wierzch wykładamy pozostałe owoce i zalewamy wiśniową galaretką. Ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz