niedziela, 10 maja 2015

Ciastka z masłem orzechowym



Składniki:


  • 20 dag masła 82% tłuszczu
  • 20 dag masła orzechowego z kawałkami orzeszków ziemnych
  • 10 dag cukru trzcinowego
  • 10 dag cukru kryształu
  • 2 duże jajka
  • 20 dag mąki tortowej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 10 dag białej czekolady posiekanej na kawałki



Wykonanie:

W misce ubijamy masło i masło orzechowe i oba cukry. Ubijając dodajemy jajka, mąkę z proszkiem i sodą. Na koniec dodajemy pokrojoną czekoladę i lekko mieszamy. Łyżką nakładamy na blaszki (wyścielone papierem) niewielkie porcje ciasta zostawiając między nimi trochę miejsca. Pieczemy w temperaturze ok.180 stopni ok.10 minut na złoty kolor.


Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz