Składniki:
- 20 dag masła 82% tłuszczu
- 20 dag masła orzechowego z kawałkami orzeszków ziemnych
- 10 dag cukru trzcinowego
- 10 dag cukru kryształu
- 2 duże jajka
- 20 dag mąki tortowej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 10 dag białej czekolady posiekanej na kawałki
Wykonanie:
W misce ubijamy masło i masło orzechowe i oba cukry. Ubijając dodajemy jajka, mąkę z proszkiem i sodą. Na koniec dodajemy pokrojoną czekoladę i lekko mieszamy. Łyżką nakładamy na blaszki (wyścielone papierem) niewielkie porcje ciasta zostawiając między nimi trochę miejsca. Pieczemy w temperaturze ok.180 stopni ok.10 minut na złoty kolor.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz