niedziela, 10 maja 2015

Piernik z wiśniami




Składniki:


  • 3 szklanki mąki
  • 3 jajka
  • 1 duży jogurt naturalny gęsty
  • 3/4 szklanki oleju
  • 3/4 szklanki powideł śliwkowych
  • 1 szklanka cukru
  • 2 łyżeczki sody
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 1 przyprawa do piernika
  • wiśnie drylowane ze słoika



Wykonanie:

Wszystkie składniki wkładamy do miski zaczynając od mokrych i miksujemy. Dodajemy odsączone wiśnie i mieszamy łyżką. Ciasto wylewamy na blachę. Pieczemy 45 minut w piekarniku nagrzanym do ok.170 stopni. Sprawdzamy wykałaczką  czy jest upieczone. Po upieczeniu można udekorować wg. uznania.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz