czwartek, 15 stycznia 2015

Sernik z brzoskwiniami




Składniki na ciasto:



  • 3 szklanki mąki
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 5 żółtek
  • 1 kostka margaryny
  • 3 łyżki cukru


Składniki na masę serową:



  • 1 kilogram sera
  • 1 jajko
  • 1 budyń śmietankowy
  • 1 szklanka cukru
  • 0,5 kostki margaryny
  • 1 puszka brzoskwiń


Wykonanie:


Na początku zagniatamy ciasto z wszystkich składników. Ciasto dzielimy na dwie części. Jedną część wykładamy na dno blachy, a drugą zamrażamy. Przystępujemy do robienia masy serowej. Margarynę, cukier i jajko ucieramy. Dodajemy zmielony ser i budyń. Gotową masę kładziemy na ciasto. Następnie na masę kładziemy pokrojone w kostkę brzoskwinie. Z pięciu białek ubijamy pianę z jedną szklanką cukru. Pianę kładziemy na brzoskwinie, a na pianę, ścieramy na tarce o grubych oczkach zamrożone ciasto. Sernik pieczemy w temperaturze 160 stopni około 50 min. 



Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz