- 3 szklanki mąki
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 5 żółtek
- 1 kostka margaryny
- 3 łyżki cukru
Składniki na masę serową:
- 1 kilogram sera
- 1 jajko
- 1 budyń śmietankowy
- 1 szklanka cukru
- 0,5 kostki margaryny
- 1 puszka brzoskwiń
Wykonanie:
Na początku zagniatamy ciasto z wszystkich składników. Ciasto dzielimy na dwie części. Jedną część wykładamy na dno blachy, a drugą zamrażamy. Przystępujemy do robienia masy serowej. Margarynę, cukier i jajko ucieramy. Dodajemy zmielony ser i budyń. Gotową masę kładziemy na ciasto. Następnie na masę kładziemy pokrojone w kostkę brzoskwinie. Z pięciu białek ubijamy pianę z jedną szklanką cukru. Pianę kładziemy na brzoskwinie, a na pianę, ścieramy na tarce o grubych oczkach zamrożone ciasto. Sernik pieczemy w temperaturze 160 stopni około 50 min.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz