Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 0,5 kg filetu z kurczaka
- 4-5 połówek brzoskwiń z puszki
- 1 łyżeczka przyprawy do gyrosa
- 1 łyżeczka przyprawy curry
- 1 łyżka ziół prawansalskich
- 0,5 łyżeczki soli
- olej do smażenia
- jajko
Wykonanie:
Ciasto wyjmujemy z lodówki, by nabrało temperatury pokojowej, będzie się lepiej wtedy rozwijało, nie połamie się. Kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Następnie wrzucamy do miski, gdzie wsypujemy wszystkie przyprawy i mieszamy. Potem kładziemy na rozgrzanym olej i smażymy. Rozwijamy ciasto i kroimy brzoskwinie w kostkę. Na rozwinięte ciasto rozkładamy gorącego kurczaka, sypiemy brzoskwinie. Następnie zwijamy ciasno w rulon, zlepiamy końce i na koniec smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni ok. 20-25 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz