Składniki:
- 200g gorzkiej czekolady
- 500g śmietany 36%
- 3 łyżki cukru pudru
- 0,5 puszki brzoskwiń
- 2 kostki białej czekolady
Wykonanie:
Gorzką czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, zostawiając 2 kostki do dekoracji. Rozpuszczoną czekoladą smarujemy papierowe foremki do muffin, za pomocą pędzelka (dość grubą warstwę), wystudzamy w chłodnym miejscu i nakładamy drugą warstwę tak aby wykorzystać całą czekoladę. Odstawiamy do wystudzenia. Ubijamy śmietanę z cukrem pudrem, dodajemy pokrojone w kostkę brzoskwinie zostawiając trochę w całości do dekoracji. Z foremek zdejmujemy papier i napełniamy je przygotowaną śmietaną. Dekorujemy owocami i posypujemy pokrojoną drobno czekoladą.
Opcjonalne:
Do przepisu można użyć dowolnego rodzajów owoców.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz