czwartek, 1 stycznia 2015

Czekoladowe foremki z bitą śmietaną i brzoskwiami




Składniki:


  • 200g gorzkiej czekolady
  • 500g śmietany 36%
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 0,5 puszki brzoskwiń
  • 2 kostki białej czekolady



Wykonanie:


Gorzką czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej,  zostawiając 2 kostki do dekoracji. Rozpuszczoną czekoladą smarujemy papierowe foremki do muffin, za pomocą pędzelka (dość grubą warstwę), wystudzamy w chłodnym miejscu i nakładamy drugą warstwę tak aby wykorzystać całą czekoladę. Odstawiamy do wystudzenia. Ubijamy śmietanę z cukrem pudrem, dodajemy pokrojone w kostkę brzoskwinie zostawiając trochę w całości do dekoracji. Z foremek zdejmujemy papier i napełniamy je przygotowaną śmietaną. Dekorujemy owocami i posypujemy pokrojoną drobno czekoladą.



Opcjonalne:

Do przepisu można użyć dowolnego rodzajów owoców.


SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz