piątek, 8 stycznia 2016

Pasta z wędzonej makreli


Składniki:


  • 2 wędzone makrele
  • 4 jajka (ugotowane na twardo)
  • 4-5 kiszonych ogórków (obranych ze skórki)
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka majonezu


Wykonanie:

Makrele oddzielam od ości. Następnie mielę w maszynce od mięsa wraz z jajkami, cebulą i ogórkami. Ogórki mielę do osobnej miseczki i odsączam na sicie z nadmiaru soku, wtedy pasta nie podchodzi wodą. Odsączone ogórki dodaje do reszty składników i doprawiam solą, pieprzem i majonezem. Mieszam do połączenia składników. Gotową pastę przekładam do silikonowych foremek i chłodzę w lodówce. Podaję na plastrze pomidora i dekoruję odrobiną majonezu, kawałkiem papryki i zielonym koprem.


Smacznego!



2 komentarze: