Składniki:
- 2 wędzone makrele
- 4 jajka (ugotowane na twardo)
- 4-5 kiszonych ogórków (obranych ze skórki)
- 1 cebula
- sól
- pieprz
- 1 łyżka majonezu
Wykonanie:
Makrele oddzielam od ości. Następnie mielę w maszynce od mięsa wraz z jajkami, cebulą i ogórkami. Ogórki mielę do osobnej miseczki i odsączam na sicie z nadmiaru soku, wtedy pasta nie podchodzi wodą. Odsączone ogórki dodaje do reszty składników i doprawiam solą, pieprzem i majonezem. Mieszam do połączenia składników. Gotową pastę przekładam do silikonowych foremek i chłodzę w lodówce. Podaję na plastrze pomidora i dekoruję odrobiną majonezu, kawałkiem papryki i zielonym koprem.
Smacznego!

Uwielbiam wędzoną makrelę, też muszę pomyśleć nad taką pastą :-)
OdpowiedzUsuńPolecam
OdpowiedzUsuń