środa, 18 lutego 2015

Muffiny z kremem cytrynowym

 
                        

 Składniki:           (na 12 sztuk)


  • 2 szklanki mąki
  • 3/4 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 1/3 szklanki oleju
  • 2 jajka
  • 1 szklanka mleka


Wykonanie:

W jednej misce mieszamy produkty suche: mąkę, cukry, proszek. W drugiej składniki mokre: jajka, mleko, olej. Trzepaczką łączymy ze sobą składniki mokre i dosypujemy składniki suche. Mieszamy do połączenia się składników. Gotową masę nakładamy do foremek silikonowych  lub do blaszki  na muffiny wyłożonej papilotkami do 2/3 wysokości. Na środku każdej muffiny kładziemy 1 łyżeczkę kremu cytrynowego i przykrywamy pozostałym ciastem. Pieczemy ok.20 minut w temperaturze    170 stopni. Udekorować wedle uznania. Przepis na krem cytrynowy podany jest w poprzednim poście.

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz