piątek, 13 lutego 2015

Dietetyczny pasztet



Składniki:

  • 600g gotowanego mięsa mielonego
  • 1 mały słoik pomidorów suszonych w zalewie
  • 0,5 kg ugotowanej fasoli
  • 2 jajka
  • 1 cebula
  • 1 szklanka ugotowanej kaszy perłowej
  • sól
  • pieprz
  • zioła prawansalskie
  • świeża bazylia

Wykonanie:

Fasolę namaczyć ok.10 godzin. Następnie ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Zmielić mięso. Dodać przyprawy, pokrojone w kostkę pomidory, fasolę, cebulę oraz kaszę. Wymieszać wszystko dokładnie i dodać jajka. Wymieszać jeszcze raz, doprawić w razie potrzeby. Blachę na keks wykładamy papierem do pieczenia  i przekładamy masę pasztetową, ugniatając dokładnie ręką. Pieczemy ok. 60 minut w piekarniku nagrzanym ok. 170 stopni.

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz