Składniki:
- 600g gotowanego mięsa mielonego
- 1 mały słoik pomidorów suszonych w zalewie
- 0,5 kg ugotowanej fasoli
- 2 jajka
- 1 cebula
- 1 szklanka ugotowanej kaszy perłowej
- sól
- pieprz
- zioła prawansalskie
- świeża bazylia
Wykonanie:
Fasolę namaczyć ok.10 godzin. Następnie ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Zmielić mięso. Dodać przyprawy, pokrojone w kostkę pomidory, fasolę, cebulę oraz kaszę. Wymieszać wszystko dokładnie i dodać jajka. Wymieszać jeszcze raz, doprawić w razie potrzeby. Blachę na keks wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy masę pasztetową, ugniatając dokładnie ręką. Pieczemy ok. 60 minut w piekarniku nagrzanym ok. 170 stopni.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz