Składniki:
- 1,5 szklanki mąki
- 2 jajka
- 3/4 szklanki jogurtu naturalnego
- 0,5 szklanki oleju
- 0,5 szklanki powideł śliwkowych
- 0,5 szklanki cukru
- 1 łyżeczka sody
- 2 łyżki kakao
- 0,5 litra śmietany kremówki 36%
- 1,5 łyżki cukru pudru
- 1 mały cukier waniliowy
- dowolne owoce do dekoracji
Wykonanie:
Wszystkie mokre składniki wkładamy do miski,mieszamy. Dodajemy suche składniki, mieszamy do połączenia składników. Gotowym ciastem napełniamy foremki na muffiny do 3/4 wysokości. Pieczemy ok.20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury ok.160-170 stopni.
Wystudzone muffiny dekorujemy ubitą śmietaną z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Ozdabiamy owocami.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz