Składniki:
- 1,5 kg filetu z indyka
- 1 duża polędwica wieprzowa
- 15 dag żółtego sera
- 1 pęczek kopru
- zioła prowansalskie
- sól
- pieprz
Wykonanie:
Filet myjemy i rozcinamy tak abyśmy go rozbili na grubość ok 1 cm. Następnie oprószamy solą, pieprzem i ziołami z obu stron, a wewnętrzną stronę oprószamy drobno pokrojonym koprem i startym serem. Potem układany polędwice, którą także doprawiamy ziołami, solą, pieprzem i obsmażamy na patelni. Ciepłą polędwicę zawijamy w przygotowane mięso. Na końcach spinamy wykałaczkami. Wkładamy do rękawa i pieczemy ok. 1,5 godz. w nagrzanym na 180 stopni piekarniku. Rolada jest świetna zarówno na gorąco jak i na zimno.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz