czwartek, 17 grudnia 2015

Łosoś w papilocie






Składniki:


  • Dzwonki z łososia
  • cytryna
  • cebula
  • sól pieprz
  • olej
  • koper najlepiej zielony ale może być także suszony
  • folia aluminiowa do pieczenia



Wykonanie:


Rybę płuczemy i osuszamy. Wkładamy do miski, skrapiamy sokiem z cytryny i olejem. Oprószamy solą, pieprzem i cebulą. Odstawiamy na ok 1 godz. aby się zamarynowała. Następnie na blasze rozkładamy folie aluminiową i układamy na niej rybę. Na wierzchu kładziemy po plasterku cebuli i cytryny oraz gałązce kopru. Zawijamy folie i wkładamy do nagrzanego piekarnika do ok 180 stopni. Pieczemy 15-20 min. Podajemy z ulubioną surówką np z pora <Przepis> lub sosem czosnkowym <Przepis>


Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz