czwartek, 31 grudnia 2015

Kurczak z owocami i ogórkiem




Składniki: 
  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • 0,5 puszki brzoskwiń
  • 0,5 puszki ananasów
  • 3-4 ogórki kiszone
  • kawałek żółtego sera
  • majonez
  • koper(może być suszony)
  • suszony tymianek
  • sól
  • pieprz lub chili
  • mąka do obtaczania mięsa
  • olej


Wykonanie:

Mięso myję, oczyszczam i kroję na mniejsze kawałki. Rozbijam,następnie oprószam solą, chili i roztartym w dłoniach tymiankiem. Obtaczam w mące i lekko obsmażam na rozgrzanym oleju. Przekładam na wyłożoną papierem blachę. Na każdym kawałku kładę łyżeczkę majonezu i układam pokrojone w plasterki brzoskwinie, ananasy i ogórki. Następnie układam starty na tarce jarzynowej żółty ser i oprószam koperkiem. Zapiekam w nagrzanym do 150 stopni piekarniku przez ok 5 -7 min. Możemy podać polane keczupem.

Smacznego!






2 komentarze:

  1. na pierwszy rzut oka myślałam,że ten kurczak,to jest na waflach ryżowych :D ale po kliknięciu w przepis wszystko się wyjaśniło,fajna propozycja :)

    OdpowiedzUsuń