niedziela, 29 marca 2015

Marchewkowe muffiny




Składniki:


  • 2 szklanki startej marchewki
  • 1 szklanka cukru
  • 1,5 szklanki mąki
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 0,5 łyżeczki sody
  • 3 jajka
  • 3/4 szklanki oleju


Wykonanie:

Przesianą mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą, cynamonem i solą. Jajka utrzeć z cukrem i olejem. Dodać startą marchew. Całość wymieszać i połączyć z suchymi składnikami. Foremki napełnić do 2/3 wysokości. Wstawić do nagrzanego piekarnika ok.180 stopni i piec ok.20 minut. Dekorujemy według uznania. Ja ozdobiłam bitą śmietaną i owocami.



Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz