sobota, 13 lutego 2016

Rolada z indyka i polędwicy



Składniki:

  • 1,5 kg filetu z indyka
  • 1 duża polędwica wieprzowa
  • 15 dag żółtego sera
  • 1 pęczek kopru
  • zioła prowansalskie
  • sól
  • pieprz

Wykonanie:

Filet myjemy i rozcinamy tak abyśmy go rozbili na grubość ok 1 cm. Następnie oprószamy solą, pieprzem i ziołami z obu stron, a wewnętrzną stronę oprószamy drobno pokrojonym koprem i startym serem. Potem układany polędwice, którą także doprawiamy ziołami, solą, pieprzem i obsmażamy na patelni. Ciepłą polędwicę  zawijamy w przygotowane mięso. Na końcach spinamy wykałaczkami. Wkładamy do rękawa i pieczemy ok. 1,5 godz. w nagrzanym na 180 stopni piekarniku. Rolada jest świetna zarówno na gorąco jak i na zimno.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz